30 ene 2011

Cafes Gimeno i Merceria Antonieta

Gràcies al blog de la Júlia Costa veig que Cafés Gimeno i la merceria Antonieta del c/Margarit han tancat. Al primer establiment hi havia anat molts pocs cops, el darrer hi vaig anar fa tot just una setmana per comprar-hi cacau per un pastís, i ja el vaig trobar tancat, però pensava que seria per l'hora que era. Al segon hi havia anat alguns cops a que m'hi fessin els baixos d'alguns pantalons. La merceria Antonieta, era la típica merceria de barri que poc a poc s'havia anat apagant, suposo que per la incapacitat per competir amb els basars xinesos i amb les grans superfícies i pel mateix envelliment de la clientela.



Cafés Gimeno en canvi era un negoci especial. Era una petita botiga dedicada a la venda de diferents varietats d'excel·lents cafés que si no vaig errat torraven i molien allà mateix. Un local minúscul i un negoci especialitzat, amb una olor deliciosa, diferent, amb personalitat i que oferia un producte de gran qualitat.
Amb aquests tancaments seguim amb l'imparable procés d'empobriment del paisatge urbà i del teixit comercial del barri, un tema que suposo que anirà sortint. Confiem que almenys els locals no es converteixin en vivendes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario