12 mar 2011

Parc d'atraccions de Montjuic


El Parc d'Atraccions de Montjuic és una de les moltes coses d'aquesta ciutat que malauradament no he arribat a conèixer. Gairebé tothom amb qui n'havia parlat em deia que era una parc vell i atrotinat, que no hi anava ningú i que el més lògic era que acabés desapareixent.
Fa uns anys vaig estar a Donosti i vaig pujar al Monte Igueldo on encara hi ha un parc d'atraccions que té moltes coses en comú, imagino, amb les antigues atraccions de Montuic. El de Monte Igueldo era un parc certament decadent, però que al mateix temps tenia un encant irresistible. Em sembla que també té els dies comptats. Suposo que avui en dia, tants metres quadrats situats en un enclavament tant privilegiat han de tenir un rendiment econòmic molt més elevat que el que pot donar un simple parc d'atraccions familiar. Lògica de mercat.
El cas es que aquesta setmana he descobert que algú s'ha dedicat a recollir informació sobre l'antic parc d'atraccions de Montjuic i n'ha fet una web molt interessant. En destacaria la informació de l'apartat "Característiques del Parc". Atenció:

- Una superfície de més de 130.000 m2 de passeigs, jardins i atraccions
- Més de 40 atraccions
- Quatre restaurants i 10 cafeteries
- Gran varietat de màquines recreatives 
- Teatre-Auditòrium amb capacitat per a 5800 espectadors
- Diversos punts d'informació i servei de megafonía
- Servei de telèfons públics i caixer automàtic
- Fàcil accés amb vehicle privat amb un ampli aparcament gratuït
- Diversos accessos amb transport públic (funicular, autobús, aeri del port i telefèric)
 
 
No sé què en pensareu, pero si això és un parc cutre, que algú vingui i m'ho expliqui.
On hi havia el Parc ara hi ha els Jardins de Joan Brossa, que són ben boniquets i tenen moltes andròmines per a que els nens juguin. Està bé, però crec que es podria haver fet un esforç per posar al dia l'antic parc, per fer el possible per mantenir un espai dedicat a l'oci familiar com aquest. Amb el Tibidabo prou que es va fer. Lògica de ciutat front a la lògica del mercat en podríem dir. I mentrestant seguim pensant que en fem de Montjuic. Una llàstima.

No hay comentarios:

Publicar un comentario